Uitnodiging presentatie advies Zorg voor samenhangende zorg

Over zorgwetten die door gemeenten worden uitgevoerd

8-6-2017


De Tweede Kamer sprak op 2 maart 2016 over de initiatiefnota van het Lid Leijten WMO 2015 in betere banen. Bij die gelegenheid dienden de Kamerleden Bergkamp en Otwin van Dijk een motie in die de regering verzoekt de Raad voor het openbaar bestuur te vragen onderzoek te doen naar de vraag op welke punten er meer samenhang kan komen tussen de WMO 2015, de Jeugdwet en de Wet Publieke Gezondheidszorg (Wet PG), vanuit het oogpunt van cliënten en gemeenten en kijkend naar de doelen van de diverse wetten.

 

Op grond van de motie heeft de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de Raad voor het openbaar bestuur advies gevraagd.

 

Donderdag 22 juni 2017 presenteert de Raad voor het openbaar bestuur zijn advies Zorg voor samenhangende zorg. Over zorgwetten die door gemeenten worden uitgevoerd. U bent van harte uitgenodigd om bij deze presentatie aanwezig te zijn.

 

Presentatie advies Zorg voor samenhangende zorg
Datum:
22 juni, 17.30-18.45 uur
Locatie:
Dudok, Den Haag

 

Programma
17.00 uur:           Inloop
17.30 uur:           Presentatie van het advies door Jacques Wallage, voorzitter van de Raad voor het openbaar bestuur
17.45 uur:           Reactie Vera Bergkamp, Lid van de Tweede Kamer en initiatiefneemster van de motie
18.00 uur:           Reactie Otwin van Dijk, voormalig Lid van de Tweede Kamer en initiatiefnemer van de motie, nu burgemeester van Oude IJsselstreek
18.15 uur:           Afsluiting

 

Aanmelden
Aanmelden kan via rob-rfv@rob-rfv.nl

 

Contact
Met vragen kunt u contact opnemen met Wenny Geenevasen (06-1173 4849, wenny.geenevasen@rob-rfv.nl, persvragen) of Michael Mekel (06-1179 4392, michael.mekel@rob-rfv.nl, hoofdauteur)

 

 

 

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen
Zoekformulier