Drs. M.J. (Rien) Fraanje nieuwe secretaris Rob-Rfv

17-1-2017

Rien Fraanje treedt op 1 maart 2017 in dienst als secretaris van de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) en de Raad voor de financiële verhoudingen (Rfv). Hij is daarmee de opvolger van dr. CJM (Kees) Breed die per 1 januari 2017 als themadirecteur Lokale Democratie naar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is vertrokken. Raad en secretariaat kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.


Rien Fraanje (1973) werkte van 2009 tot 2014 al als senior adviseur voor de Rob en Rfv. In die periode schreef hij onder meer de adviezen Vertrouwen op democratie (2010) en Loslaten in Vertrouwen (2012). Afgelopen drie jaar was hij (waarnemend) directeur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA.


Eerder werkte hij als consultant bij adviesbureau Berenschot en was hij parlementair redacteur en redactiechef bij de Staatscourant. Hij schreef - soms samen met anderen - tal van artikelen en enkele boeken over onder meer gemeentelijke herindelingen, intergemeentelijke samenwerking en de interbestuurlijke verhoudingen in Nederland. 

Momenteel bereidt hij een proefschrift voor over tolerantie ten aanzien van religie. Rien studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden en is getrouwd en vader van een dochter en zoon.

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen
Zoekformulier