RSS

Wat is RSS?

Rss maakt het u gemakkelijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Rss wordt gebruikt om links naar nieuws op een website beschikbaar te stellen aan anderen. U bekijkt het nieuws niet op de website zelf, maar in een ander programma, de rss-reader. De reader toont de kop, de eerste alinea en een link naar het volledige artikel.

Wat is een rss-feed?

De informatie die aangeboden wordt in rss-formaat heet een rss-feed. Een rss-feed kun je vergelijken met een nieuwsbrief. Het verschil is dat bezoekers geen e-mailadres hoeven op te geven om de rss-feed te lezen. Een ander verschil is dat de rss-reader bepaalt hoe de informatie wordt weergegeven.

Wat is het voordeel van rss?

Webkopij lezen via een rss-lezer bespaart tijd. Als internetter bezoekt u wellicht dagelijks een aantal vaste websites op zoek naar nieuws. Dat kost nogal wat tijd. Een rss-reader neemt u dat werk uit handen. De rss-reader laat direct zien wat er op één (of meer) sites aan nieuws is verschenen. Zo hebt u al het nieuws van uw favoriete sites overzichtelijk bij elkaar.

Wat heb ik nodig voor rss?

Om rss-bestanden te lezen, hebt u een rss-reader nodig. rss-readers zijn er in soorten en maten, betaald en niet betaald. Je hebt ze als apart te installeren programma. Maar je hebt ook internetsites die als rss-reader functioneren. Ook sommige browsers bieden een rss-functionaliteit.

Hoe gebruik ik een rss-reader?

Wat u allereerst nodig hebt is het internetadres van de rss-feed. De link naar de feed wordt vaak aangeven met een icoontje waarin de letters rss staan. Voeg dit internetadres toe aan uw rss-reader en u bent klaar. De reader houdt u nu automatisch op de hoogte het laatste nieuws op een site. U vindt een gratis RSS-reader op bijvoorbeeld http://www.feedreader.com.

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen
Zoekformulier